/**header kiszedve*/ -->

Boraink alapját nagy részben a Mátraalja borvidékről származó szőlő adja, melyet a Petz Családi Pincészet saját kezűleg dolgoz fel. A Magyarországon lévő 22 borvidék közül, területi nagysága alapján a második legnagyobb. A talaj és a klimatikus viszonyok következtében a fehér és rozé borok illatanyaga intenzív, a borok zamatban gazdagok. A vörösborok általában gyümölcsösek, könnyedebbek, kevésbé mély színűek, csersavaik szintén gyorsan fejlődnek. A borok ásványianyag-tartalma a talajadottságokból adódóan magas.

A pincénkben fehér, rozé és vörös borok találhatóak, melyek oxidatív, illetve reduktív technológiával készülnek.
Oxidatív, hordós eljárás során a hordón keresztül oxigénnel lép kapcsolatba a bor, ezáltal kevésbé érezhető a gyümölcsös jelleg, inkább a másodlagos illat és zamatanyagok kerülnek előtérbe. A hordók kiégetésének köszönheti a pörkölt jegyeket, melyek a mogyoróra, kávéra emlékeztetnek.
Reduktív, tartályos eljárásnál a folyamatból kirekesztjük az oxigént, ezzel megőrizzük a szőlő illat és ízvilágát. Ezek a borok frissek, üdék, illatosak, ropogós savakkal rendelkeznek, hátrányuk, hogy rövid ideig tárolhatók (1-2 év), rozénál 1 év.

A folyamatosan bővülő kínálatunkban száraz boraink mellet, a 2015-ös évben már kóstolható félédes bor is. Próbálunk többféle borízlésnek megfelelni, éppen ezért egyaránt megtalálható pincészetünk kínálatában a karakteresebb, testesebb vörös bor és az illatos, könnyű fehér bor. Az üde rozék mellett különleges házasítások is gazdagítják borpalettánkat.